Startpagina

Afspraak maken
  • Bezoekt uw kind een school voor basisonderwijs of (voortgezet) speciaal onderwijs en staat de basisschool op minimaal zes kilometer van uw woning of de school voor (voortgezet) speciaal…

    Lees meer
  • Op 5 april 2017 wordt een bijzondere raadsvergadering gehouden. Deze vergadering staat geheel in het teken van de benoemingsprocedure voor de vervulling van de vacature burgemeester.

    Lees meer
  • In navolging van Terschelling en Vlieland starten ook de gemeente Ameland en de gemeente Schiermonnikoog met een continu gastenonderzoek. Met dit gastenonderzoek willen de Waddeneilanden meer…

    Lees meer
Meer nieuws

Doorstroomwoningen

De doorstroomwoningen op Schiermonnikoog worden in gebruik genomen. De eerste nieuwe bewoners vestigen zich deze maand op Schiermonnikoog. Daarmee is, na de ontwikkeling van het plan en de bouw van de appartementen nu ook een start gemaakt met het eigenlijke experiment.

De gemeente Schiermonnikoog heeft voor een uniek leefbaarheidsexperiment zes ‘doorstroomwoningen’ laten bouwen om zo de demografische balans op het eiland te verbeteren. Dit project is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân. Het idee voor de doorstroomwoningen is ontstaan toen bleek dat er wél mensen zijn die naar Schiermonnikoog willen verhuizen, maar niet zomaar een woning willen kopen. Ze hebben bijvoorbeeld nog geen vast contract, ze hebben hun oude woning nog niet verkocht of ze willen kijken of het wonen op een eiland hen eigenlijk wel bevalt. Een aantal van deze mensen zou, vanwege de werktijden, echter wel direct op het eiland moeten wonen (denk bijvoorbeeld aan een politieagent of een chefkok). Voor hen kan de doorstroomwoning uitkomst bieden. Daarnaast kunnen de doorstroomwoningen een oplossing zijn voor van huis uit werkende zelfstandigen die willen kijken of zij hun werk kunnen doen op of vanaf Schiermonnikoog. Zij kunnen eerst maximaal twee jaar ´proefwonen´.

Behoort u tot de doelgroep (werkende, koopkrachtige middenklasse) en overweegt u de stap naar ons prachtige Waddeneiland te maken? Kijk dan hier voor meer informatie.

Trouwen

Trouwen op Schiermonnikoog

Misschien wilt u op Schiermonnikoog trouwen omdat u een band met het eiland heeft, misschien kwam u hier als kind op vakantie. Het kan ook zijn dat u uw huwelijksaanzoek op het strand van Schiermonnikoog kreeg. Tijdens het huwelijk wil het bruidspaar het eiland beleven. Dat kan!

Meer informatie