Vanaf 1 januari 2024 is het verplicht voor recreatiewoningen die worden verkocht of verhuurd om een energielabel hebben. In samenwerking met het adviesbureau ‘Krik je Energielabel op’  organiseert de gemeente Schiermonnikoog een collectieve inkoopactie. 

De Inspectie Leefomgeving en Transport zal vanaf 1 januari 2024 controleren of recreatiewoningen een verplicht energielabel hebben. Bij ontbreken van een verplicht energielabel, kan er een boete volgen.

Collectieve inkoop

Om u als eigenaar van een recreatiewoning te ondersteunen heeft de gemeente Schiermonnikoog een collectieve inkoop voor energielabels georganiseerd. Door collectief in te kopen kan het energielabel tegen een voordelig tarief worden aangeboden.              
In samenwerking met het energieadviesbureau ‘Krik je energielabel op’, gevestigd in Dokkum, heeft u uw eigen energielabel voor € 150,- inclusief btw. Ook is het mogelijk om een energieadvies te ontvangen tegen een meerprijs van € 90,75.

Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken?

Meld u dan aan via Recreatiewoning - Krik je energielabel op(externe link). Hier vindt u ook meer informatie over de werkwijze. Het adviesbureau neemt contact met u op voor het maken van een afspraak. U kunt zich aanmelden tot 30 september 2023.

Meer informatie

Wil u meer informatie over de verplichting van het hebben van een energielabel? Kijk dan op www.rvo.nl(externe link) onder ‘Energielabel woningen’. Voor informatie over het energielabel kunt u terecht op www.energielabel.nl(externe link).

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op via duurzaam@schiermonnikoog.nl of via het algemene telefoonnummer van de gemeente. 
Heeft u vragen over de uitvoering? Neem dan rechtstreeks contact op met het adviesbureau via info@krikjeenergielabelop.nl of 06-12 03 18 49.