De gemeente Schiermonnikoog zoekt een

Communicatiemedewerker duurzaamheid

voor 28,8 uur per week

voor de duur van 3 jaar

Je krijgt veel ruimte om zelfstandig te werken binnen een prettige werk- en leercultuur waar lol in het werk, behulpzaamheid en saamhorigheid de boventoon voert.  Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten  en van grote waarde zijn voor gemeente Schiermonnikoog als unieke zelfstandige Waddengemeente? Dat zijn we op zoek naar jou! 

Het team

De organisatie bestaat uit ongeveer 35 medewerkers die een goede dienstverlening aan onze inwoners en gemeentebestuur leveren. Daarnaast huren we via een aantal andere gemeenten deskundigheid in op bepaalde vakgebieden. De lijnen tussen inwoners, bestuur en medewerkers zijn kort. Onze ambitie is: zaken zo eenvoudig mogelijk oplossen en dichtbij de mensen staan. 

Jouw rol

Als communicatiemedewerker ben je verantwoordelijk voor:

  • Het schrijven van teksten voor nieuwsbrieven, website en sociale media en het verzorgen van beeldmateriaal
  • Communicatie projecten duurzaamheid waaronder Aardgasvrij Eiland
  • Redactie nieuwsbrieven
  • Ondersteuning communicatieadviseur 
  • Persvoorlichting en crisiscommunicatie (vervanging)

Je overlegt met de communicatieadviseur en de beleidsmedewerkers duurzaamheid over diverse projecten en vervolgens ga je hiermee aan de slag. Ook ben je achtervang voor persvoorlichting.

Wat vragen wij?

Als communicatiemedewerker sta je stevig in je schoenen, ben je flexibel en kunt makkelijk schakelen tussen diverse zaken zonder daarbij het overzicht te verliezen. Je kunt complexe onderwerpen helder verwoorden en teksten omzetten in begrijpelijke taal (B1) waarbij je communicatiemiddelen op een creatieve manier inzet.

Verder vragen we:
  • Bij voorkeur een communicatieopleiding op Hbo-niveau 
  • Ervaring op het gebied van communicatie met betrekking tot duurzaamheidsprojecten is een pre
  • Je hebt een gezonde doenersmentaliteit
  • Je bent communicatief sterk in woord en geschrift
  • Je bent stressbestendig en kunt goed met deadlines omgaan
Wat bieden wij?

Een salaris van maximaal € 4.244,- bruto per maand bij 36 uur (max. schaal 8). Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vrij besteedbaar budget via IKB met uitruilmogelijkheden, opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden. Een interessante werkplek met een dienstverband voor een jaar en de intentie om tot een vast dienstverband te komen.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Voor meer informatie over de inhoud van de functie en de procedure kun je contact opnemen met Lisa Edema of Jacqueline Frijters via 0519-535050 of via communicatie@schiermonnikoog.nl

Reacties

We kijken uit naar je reactie! Je kunt reageren tot 24 maart 2024 door je CV met motivatie te mailen naar solliciteren@schiermonnikoog.nl

De gesprekken vinden plaats op 4 of 5 april.

Bij indiensttreding wordt gevraagd een actuele VOG te overleggen. 

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

N.B. Geen acquisitie of aanbiedingen van bureaus.