Op 20 september vindt de Fiets Totaal Doortrap Dag plaats op Schiermonnikoog. De Fietsersbond neemt u deze dag mee op pad. U kunt tijdens deze dag samen een korte fietstocht maken, driewielfietsen uitproberen en/of gratis een fietsspiegel laten monteren op uw fiets. De dag vindt plaats op de Willemshof.

Doortrapdag

13.00-14.30Start met koffie en thee. Een fietsdocent geeft uitleg over fietsen in een groep, op- en afstappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Daarna stappen we op de fiets voor een fietstocht. Onderweg stoppen we voor een kleine lunch en rond 14.30 uur zijn we weer terug. Ook bij de finish is er weer koffie en thee.
13.00-15.30Gratis montage fietsspiegel.
14.30-15.30Uitproberen driewielfietsen.

Aanmelden voor de dag is niet nodig. Deelname en koffie en thee zijn gratis.

Fietsspiegels en driewielfietsen

Met een fietsspiegel kunt u veel makkelijker achteromkijken en beter in de gaten houden wat achter u rijdt. U kunt zo’n spiegel tijdens de Doortrapdag gratis laten monteren.

Voor senioren die niet meer/ met moeite op een tweewielfiets fietsen, neemt de Fietsersbond een aantal driewielfietsen mee. Je kunt hier een stukje op fietsen en kijken of zo’n fiets bij u past.

Doortrappen in Friesland

Doortrappen in Friesland is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit van senioren in de provincie. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Het programma wordt omarmd door de achttien Friese Doortrap gemeenten en de provincie Friesland. Kijk voor meer informatie op https://www.frieslandbeweegt.frl/doortrappen.frl.php(externe link)