Groene Brief over een Dursum Eilaun

Wij houden u via Groene Brieven op hoogte van onze duurzame eiland, ons Dursum Eilaun. Wilt u meedenken? Stuur uw ideeën naar duurzaam@schiermonnikoog.nl

Lees op deze pagina de Groene Brieven terug, de verslagen én bekijk de filmpjes! Klik op een afbeelding om een brief óf een filmpje te openen. 

Actueel

We hebben de inspiratie, meningen en visies van eilanders vertaald naar een aantal mogelijkheden die de mogelijke route naar een Dursum Eilaun beschrijven. Op donderdag 2 december 2021 organiseren we hierover een online bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomsten willen we het project Dursum Eilaun voor dit jaar afronden. Graag presenteren we u dan het eindrapport. We hebben het afgelopen jaar gesproken met eilanders en andere belanghebbenden. We spraken over de warmte waarmee we onze huizen en bedrijven gaan verwarmen en hoe we dan aan deze warmte komen. En hoe gaan we onze elektriciteitsbehoefte verduurzamen? Aan de hand van verschillende scenario’s bespraken we wat geschikte mogelijkheden zijn. 
Er blijkt niet één oplossing voor Schiermonnikoog. Gezamenlijk zullen we daarom de komende tijd een route uitstippelen. 

Bijeenkomst Dursum Eilaun:
Donderdag 2 december
15.00-16.00 uur
Aanmelden is niet nodig.

Houd het nieuwsoverzicht op onze homepage in de gaten voor de meest actuele informatie en de link op donderdag 2 december. 

Groene brieven
Verscheen 26 juni 2020
Verscheen 31 juli 2020
Verscheen 26 maart 2021
Lees hier de eerste groene brief over een duurzaam eiland Lees hier de tweede groene brief over een duurzaam eiland Lees hier de derde groene brief over een duurzaam eiland
Verslagen

Verslag kwartiermakerssessie 19 augustus 2020

Verslag studiereis Samsø
Lees hier het verslag van de kwartiermakerssessie Voorkant verslag werkbezoek samso
Films
Hoe werkt het energiesysteem van Schiermonnikoog? In de animatiefilm (12 min) Morgenland zie je hoe Nederland zich midden in de energietransitie bevindt.  Webinar over het project dursum eilaun (6 april 2021)
Bekijk hier de film over het energiesysteem van Schiermonnikoog Bekijk hier de korte film Morgenland Tumbnail naar filmpje over webinar 6 april 2021
Films over duurzame doeners
Deze eilanders werken al aan een duurzaam eiland (doenersfilm 2) Drie eilanders vertellen hoe ze duurzaam wonen en werken (doenersfilm 1) Het dursum eilaun team stelt zich voor in deze film.
Bekijk hier de film Dursum Eilaun2 bekijk hier de film dursum eilaun 2 bekijk hier de film over het dursum eilaun team
Gemeenteraad aan het woord.