Doorprikken! (29-04-2021)

Goed nieuws voor alle eilanders tussen de 18 en 60 jaar, oftewel de “jonkies” van Schiermonnikoog. Na de zestig-plussers worden ook zij nu op het eiland gevaccineerd met het Pfizer vaccin. We prikken voor hen door op woensdag 26 mei in de Stag. We zijn zeer verheugd dat we dit voor elkaar hebben gekregen.

Binnenkort zijn alle eilanders, die dat willen, gevaccineerd tegen Corona.

In goede samenwerking met de andere Waddeneilanden, de GGD en huisartsen hebben we het zo voor onze inwoners kunnen regelen. U hoeft niet naar de wal maar de GGD komt naar ons toe. Ook is het fijn dat voor het drukke zomerseizoen ook onze “jonge” inwoners zijn gevaccineerd. Zij werken vaak in de beroepen waar ze veel in aanraking komen met gasten en zijn veel minder kwetsbaar als ze gevaccineerd zijn. Ook draagt een hoge opkomst bij aan minder risico voor besmetting.

Ik wil de vaccinatie van de “jonkies” graag van harte aanbevelen. Mocht u twijfels of vragen hebben over de vaccinatie neem dan contact op met de huisartsenpraktijk. Zij helpen u graag verder. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer (0519) 712400.

Inwoners die vallen in de doelgroep 18 tot 60 jaar ontvangen van de gemeente een uitnodigingsbrief. In deze brief staat het unieke telefoonnummer waar u naar toe kunt bellen om een afspraak te maken. U kunt 26 mei alvast in uw agenda noteren en er voor zorgen dat u die dag op het eiland bent. De tweede prik krijgt u 5 tot 6 weken na 26 mei. Het tijdstip en de datum voor de tweede prik hoort u bij het maken van de afspraak voor 26 mei.

We gaan dus binnenkort doorprikken op Schiermonnikoog en daarmee wordt het licht aan het einde van de Coronatunnel steeds lichter. Dat kan toch minder!

Ineke van Gent (burgemeester)