Duurzame ontwikkelingsdoelenmarkt (16-09-2021)

Dit item is verlopen op 26-09-2021.

Ook dit jaar organiseert de gemeente een uitgebreid programma rondom de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Op vrijdag 24 september bent u van harte welkom op het Willemshof en voor het gemeentehuis. De markt start om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. 

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. Ook Schiermonnikoog onderschrijft en ondersteunt deze doelen: sinds 2019 zijn wij ook SDG gemeente.

SDG-vlaggendag

Op vrijdag 24 september hijsen we, net als veel andere gemeenten, de SDG-vlag. De SDG-vlaggendag kent meerdere doelen. Belangrijkste doel is het bij een breed publiek zichtbaar en kenbaar maken van de wereldwijd breed gedragen SDG’s (Sustainable Development Goals (ook wel Global Goals genoemd). We willen aan een breed publiek laten zien welke inzet er al is op het eiland. zo brengen we de SDG-doelen dichterbij. 

Wilt u ook een kraam op de SDG-markt?

Ondernemers en organisaties zijn van harte welkom om tijdens de markt te laten zien hoe hun bedrijf of organisatie bijdraagt aan een of meerdere SDG-doelen. Wilt u hierover meer informatie, neem dan contact op met de gemeente. Aanmelden kan tot en met maandag 20 september via duurzaam@schiermonnikoog.nl.

De gemeente Schiermonnikoog faciliteert de kramen.

Meer informatie staat op 17 doelen die je deelt