Global Goals week (20-09-2020)

Dit item is verlopen op 16-10-2020.

Deze week is het global goals week op Schiermonnikoog. Iedere dag besteden we via de gemeentelijke facebookpagina aandacht aan één van de eilander bedrijven, personen of initiatieven die zich bewust of onbewust inzetten voor de SDG’s. We sluiten de week op vrijdag 25 september af op internationale Global Goals dag. Net als veel andere Nederlandse gemeenten en maatschappelijke organisaties hijsen we dan de Global Goals vlag om aandacht te vragen voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Vorig jaar presenteerde de gemeente Schiermonnikoog tijdens een Global Goals informatie- en warenmarkt de regentonnen- en compostvatenregeling. Deze regeling is vanaf begin dit jaar van kracht en al 35 tonnen en vaten hebben een plek op het eiland gekregen. Eilanders hebben hiermee samen al 5.000 liter water bespaard. U kunt nog steeds tonnen aanschaffen, doe het nu en vul tijdens het regenseizoen uw regenton. Zo doet u mee met het dertiende doel van de SDG’s, Klimaatactie. 

Precies vijf jaar geleden stelde de Verenigde Naties 17 doelen voor duurzame ontwikkeling vast. Deze ‘Global Goals’ zijn vervolgens door alle lidstaten geadopteerd. Nederlandse gemeenten kunnen zich aanmelden als Global Goal gemeente. Daarmee spreken gemeenten uit dat zij willen handelen in de geest van de Global Goals. Vorig jaar meldde ook de gemeente Schiermonnikoog zich aan.

Volg ons op social media

Facebook

Twitter: @gemeenteschiermonnikoog

Meer informatie: https://www.sdgnederland.nl/