Herinschrijven alle woningzoekenden (21-11-2019)

Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Iedereen die ingeschreven staat als woningzoekende bij de gemeente Schiermonnikoog, moet deze inschrijving voor 1 januari 2020 (opnieuw) bevestigen. Woningzoekenden die zich na 1 september 2019 hebben ingeschreven hoeven dit jaar nog niet te reageren, vanzelfsprekend blijven zij op de lijst staan.

Waarom herinschrijven?

Wij willen de lijst van woningzoekenden actueel houden. Alleen op deze manier kunnen wij nagaan wie er nog actief op zoek is naar een woning. U behoudt uw plaats op de lijst van woningzoekenden. Ook eventuele wijzigingen in uw (woon)situatie kunt u zo kenbaar maken. Aan herinschrijving zijn geen kosten verbonden.

Hoe?

U bevestigt uw inschrijving door het invullen van een herinschrijvingsformulier. Dit formulier moet u online invullen en vindt u hier.

Op het formulier kunt u ook een voorkeur aangeven voor de volgende woningcategorieën:

- Seniorenwoning

=

woning met maximaal twee slaapkamers waarvan minstens één op de begane grond, toilet en douchegelegenheid op de begane grond. Bent u 65 jaar of ouder? Dan kunt u voorrang krijgen voor een dergelijke woning.

- Studio

=

eenkamerwoning, woon-/slaapkamer in één.

- Kleine woning

=

woonkamer/keuken met minstens één aparte, volwaardige slaapkamer.

- Gezinswoning

=

woonkamer/keuken met minstens twee aparte slaapkamers.

- Grote gezinswoning

=

woonkamer/keuken met minstens drie aparte slaapkamers.

Het gaat hier om een voorkeur. U kunt ook voor andere woningen in aanmerking komen.

In verband met het passend toewijzen van woningen, hebben wij van u actuele inkomensgegevens nodig. U kunt deze opvragen bij de belastingdienst via telefoonnummer 0800-0543. Vraagt u naar een ‘Inkomensverklaring’. Alle aan ons verstrekte gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Uiterste reactiedatum

Reageert u niet voor 1 januari 2020, dan verwijderen wij u van de lijst van woningzoekenden. U moet zich dan weer opnieuw inschrijven als u in aanmerking wilt komen voor een woning en begint dan automatisch onderaan de lijst.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Christy Hagen, telefoon (0519) 535080 of e-mail c.hagen@schiermonnikoog.nl.