Informatieavond voornemen zandsuppletie Schiermonnikoog Noordwest (29-03-2019)

Dit item is verlopen op 16-05-2019.

Op de noordwesthoek van Schiermonnikoog (gebied paal 3 -5) treedt vanaf begin jaren 2000 aanhoudend kusterosie op. Tussen ongeveer paal 4 en 5 raakt daardoor naar verwachting binnen enkele jaren de basiskustlijn overschreden. Gezien het belang van de achterliggende waterkering is Rijkswaterstaat daarom voornemens om een zandsuppletie te gaan uitvoeren. Er is namelijk te veel onzekerheid of de situatie zich op tijd van nature hersteld.

Het is niet eerder nodig geweest om op  Schiermonnikoog kustonderhoud uit te voeren. Rijkswaterstaat en Wetterskip Frysl├ón (beheerder duinwaterkering) houden daarom een informatieavond over deze suppletie. Deze informatieavond vindt plaats op donderdagavond 11 april om 20.00 uur in het Dorpshuis.

Meer informatie

Wilt u alvast meer lezen over de basiskustlijn en de kustontwikkeling bekijken, kijk dan in het kustlijnkaartenboek dat gepubliceerd is door Rijkswaterstaat op de site van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: http://publicaties.minienm.nl/documenten/kustlijnkaarten-2019-resultaten-beoordeling-ligging-kustlijn-op-1-januari-2019-ten-opzichte-van-de-basiskustlijn