Jachthaven Schiermonnikoog is weer op diepte (11-04-2019)

Dit item is verlopen op 27-04-2019.

De jachthaven op Schiermonnikoog is uitgebaggerd en weer open. Baggerbedrijf J.P. Schilder uit Ursem (Noord-Holland) is bezig met de afronding van de werkzaamheden die woensdag 17 april  gereed zijn. Het bedrijf heeft de jachthaven dit jaar gebaggerd door een zogenaamde cutterzuiger in te zetten.

De baggeraar heeft het slib via een buisleiding in een baggerdepot ten noorden van de haven gestort. De haven is nu aanmerkelijk dieper dan voorgaande jaren. Bij de start van het seizoen is de diepgang gemiddeld 2,00 meter onder NAP. Dit betekent dat bij laag water (eb) ruim 1 meter water in de haven blijft staan. Ook het chartervak is op diepte gebracht.

De toegangsgeul (Reegeul) heeft een vergelijkbare diepgang als in 2018, al is de haven ingang vrij smal. Daar hebben de baggeraars “de drempel” laten zitten, zodat er meer water in de haven blijft staan. Het advies van de havenmeesters is om de boeien lijn goed aan te houden en ook de laatste rode boei in acht te nemen.

Voor meer informatie over de jachthaven kunt u terecht op de website https://waddenhavenschiermonnikoog.nl/ . Onderdeel van deze website is een live webcam. Op de website treft u onder het item “Actueel” een filmpje aan van het baggeren van de jachthaven in 2019.