Kallemooi update (08-06-2019)

Dit item is verlopen op 13-06-2019.
8 juni 2019

Dit weekend vieren we op Schiermonnikoog Kallemooi. Zoals het nu lijkt neemt de windkracht in de loop van zaterdagavond af en kunnen de festiviteiten door gaan. Wij houden de weersverwachting in de gaten. Mocht er aanleiding voor zijn dan wordt het programma aangepast.

6 juni 2019

Op zaterdag 8 juni a.s. is het weer zover; iets voor middernacht zal door het hijsen van de mast op de Willemshof het Kallemooi-feest beginnen. Het feest duurt tot dinsdag 11 juni als de mast weer gestreken wordt. Sinds enkele jaren hebben we te maken met personen die het oneens zijn met het onderdeel van de traditie dat er een haan, voorzien van eten, drinken en beschutting, in een mand in de Kallemooi-mast verblijft.

Net als vorig jaar biedt de gemeente aan degenen die het hier niet mee eens zijn de mogelijkheid om te betogen in een hiervoor aangewezen demonstratievak ten noorden van het gemeentehuis. Voor het overige is de Willemshof tijdens het hijsen en strijken van de mast afgezet gebied waar behalve de organisatie en de politie, niemand toegang toe heeft. Wij verzoeken een ieder om zowel de traditie als het recht van demonstratie  te respecteren, om niet te (laten) provoceren en niet de orde te verstoren zodat we er weer een heel mooi (kinder-)feest van kunnen maken.

College van burgemeester en wethouders en Kallemooicommissie