Korting op aanschaf regenton en compostvat (28-01-2020)

Dit item is verlopen op 03-03-2020.

Het klimaat is zichtbaar aan het veranderen. Het weer wordt meer onvoorspelbaar. Het aantal hevige regenbuien, extremere temperaturen en periodes van aanhoudende droogte nemen steeds meer toe. Ook op Schiermonnikoog is dit de laatste jaren zichtbaar. Heftige regenbuien kunnen leiden tot overlast zoals ondergelopen straten.

Samen met bewoners en gasten willen we Schiermonnikoog beter bestand maken tegen klimaatverandering door ons dorp ‘klimaatadaptief’ te maken. Zo werkt de gemeente bijvoorbeeld aan het herinrichten van het watersysteem om heftige regenbuien op te vangen. Bij weg- en rioolwerkzaamheden koppelen we vaak het hemelwater af van het riool. Dit water wordt dan via een aparte rioolleiding afgevoerd naar bijvoorbeeld sloten.  Het gevolg is minder belasting van het riool en daardoor minder wateroverlast op straat.

Regenton gebruiken

Als inwoner kunt u zelf uw steentje bijdragen door bijvoorbeeld water in eigen tuin af te voeren in plaats van in het riool en/of door uw tuin te vergroenen.
Wanneer u regenwater opvangt in een regenton, creëert u in eigen tuin wateropslag. Dit bespaart kostbaar drinkwater omdat planten en dieren kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater. Bovendien komt het water dat u opvangt niet extra in het riool terecht en hoeft dus niet meer onnodig gezuiverd te worden.
U kunt nu bij de gemeente met korting een regenton kopen die u dan in uw tuin plaatst.

Kortingsregeling

De gemeente geeft nu een korting op de aankoop van regentonnen en ook op compostvaten. De korting kan oplopen tot €75,00. Heeft u interesse? Kijk dan hier.