Ondersteuning voor horeca-app (18-06-2020)

Een aantal eilander jongeren (eilanders en horeca-medewerkers) ontwikkelt een applicatie voor de smartphone die horecagasten eenvoudig kan spreiden over verschillende horecagelegenheden op Schiermonnikoog.
 

De initiatiefnemers testen de app vanaf dit weekend op Schiermonnikoog. In de test doen dertien eilander ondernemingen mee. Mogelijk kan de app daarna ook in andere delen van Nederland worden ingezet.
Gasten kunnen via de app Samen op Stap zien bij welke eilander horeca het druk is. Ook kunnen ze direct een reservering maken en de nu verplichte gezondheidscheck doen. Voordeel hiervan is dat direct duidelijk is waar nog een tafel vrij is en er niet onnodig rijen ontstaan bij horecagelegenheden, waardoor er minder gezondheidsrisico is. Voor de ondernemer biedt de app een overzicht van de bezetting en de reserveringen.
 
Dit mooie initiatief van de ondernemende jongeren is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Schiermonnikoger Ondernemers Vereniging en de gemeente Schiermonnikoog. Kijk hier voor meer informatie.