Raadslid, iets voor u? (14-10-2021)

Op 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als inwoner van de gemeente Schiermonnikoog mag u kiezen wie uw volksvertegenwoordigers mogen worden. De gemeenteraad is het hoogste orgaan binnen de gemeente. De gemeenteraad neemt beslissingen die voor de gemeente van belang zijn zoals over onderwijs, belastingen en bouwplannen.

De gemeenteraad stelt het beleid vast en controleert of dit beleid goed wordt uitgevoerd. De gemeenteraad van Schiermonnikoog bestaat uit negen raadsleden.

Woont u op Schiermonnikoog en wilt u een positieve bijdrage leveren aan de gemeente?  Als raadslid heeft u zitting in de gemeenteraad van Schiermonnikoog en beslist u mee over de toekomst van ons eiland. U vertegenwoordigt de inwoners van onze gemeente. Als raadslid bent u betrokken bij de inwoners en de eilander samenleving. Samen met de andere raadsleden neemt u beslissingen over Schiermonnikoog.

Momenteel zetten de politieke partijen hun programma voor de komende vier jaar op papier. Ook zetten zij zich in om mensen te interesseren voor het raadswerk.

Is uw interesse in de eilander politiek en het raadswerk gewekt? Neem dan contact op met de politieke partijen op Schiermonnikoog en meld u aan als kandidaat raadslid.

De politieke partijen zijn:

Samen voor Schiermonnikoog

Ons Belang

Schiermonnikoogs Belang

Wilt u meer informatie over het raadswerk, de eisen van het raadslidmaatschap, het functioneren van de gemeenteraad of heeft u interesse in een voorbereiden training? Neem dan contact op met of met de griffier van de gemeenteraad Marja van der Meer via e-mail m.vandermeer@schiermonnikoog.nl of telefonisch via 06-11705296.

Wie weet staat u straks op de kandidatenlijst van één van de partijen en wordt u raadslid voor de komende raadsperiode.