Sabine AB eerste Kinderburgemeester (21-11-2019)

Dit item is verlopen op 07-12-2019.

Tijdens het burgemeestersontbijt op 6 november jl. hebben de burgemeester en de griffier bij groep 7/8 gepeild of er belangstelling was om Kinderburgemeester van de gemeente Schiermonnikoog te worden.

Alle leerlingen konden tot en met 13 november jl. een verhaal schrijven over wat zij vinden wat een Kinderburgemeester moet doen en of ze zelf Kinderburgemeester wilden worden.

Zes kinderen die aangaven Kinderburgemeester te willen worden zijn op 19 november jl. uitgenodigd in de raadszaal om hun verhaal toe te lichten en vragen van de jury te beantwoorden. De jury bestond uit voorzitter Harry AB (OB), Wyb Jan Groendijk (SB), Bart Pastoor (Samen), Ineke van Gent (burgemeester) en Marja van der Meer (griffier).

Alle kinderen die mee hebben gedaan aan de verkiezing hadden een goed verhaal en presentatie. Ze konden de vragen van de jury ook goed beantwoorden. Uiteindelijk heeft de jury besloten om Sabine AB voor te dragen als eerste Kinderburgemeester van het eiland.

Dinsdag 26 november zal Sabine officieel benoemd worden door de gemeenteraad. Vooruitlopend op de formele benoeming zal Sabine aanstaande zaterdag stage lopen bij de intocht van Sinterklaas.