Uitstel betaling gemeentelijke belastingen voor ondernemers (20-03-2020)

Ondernemers krijgen op verzoek uitstel van betaling gemeentelijke belastingen

Als gevolg van de maatregelen die het Rijk heeft genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kunnen ondernemers in de financiële problemen komen. Daarom heeft het college besloten dat de ondernemers de aanslagen gemeentelijke belastingen pas vanaf 31 augustus 2020 hoeven te betalen. Tot dat moment geldt op verzoek van ondernemer een bijzonder uitstel. Het verzoek kan alleen worden gedaan voor de aanslagen OZB niet-woningen, rioolheffing, afvalstoffenheffing en toeristenbelasting die betrekking hebben op het belastingjaar 2020.

Op deze wijze wordt de betaling van de aanslagen met 5 maanden opgeschort. Dat betekent dat de helft van de aanslag uiterlijk 31 augustus moet zijn voldaan en het restant op 31 oktober 2020.

Automatische incasso

U kunt het verzoek ook indienen voor aanslagen die door middel van automatische incasso worden geïnd. De incasso wordt dan 5 maanden opgeschoven en begint in plaats van eind maart, nu eind augustus 2020. Daarbij incasseren we niet in 10 termijnen, zoals u dat van ons gewend bent, maar in 7 termijnen. De laatste termijn vervalt dan op 28 februari 2021. Het maandelijkse termijn bedrag zal dan weliswaar hoger zijn maar op deze wijze wordt voorkomen dat de betaling van de aanslagen 2020 die van het belastingjaar 2021 doorkruisen.

Het kan voorkomen dat de maand maart al is afgeschreven, voordat uw verzoek is verwerkt. Indien u besluit te storneren vergeet dan niet om alsnog zo spoedig mogelijk het verzoek in te dienen. Dat voorkomt herinneringen en aanmaningen.

Voorlopig geen aanslagen toeristenbelasting 2020

Daarnaast is besloten vanaf dit moment geen aanslagen toeristenbelasting 2020 meer op te leggen. Ook daarvoor geldt dat die pas worden vastgesteld na 31 augustus 2020.

Procedure

U kunt het formulier Verzoek om bijzonder uitstel van betaling voor ondernemers indienen via onderstaande link.

Zodra uw verzoek om bijzonder uitstel binnen is, zet de gemeente de invordering stil tot 31 augustus 2020. Na die tijd kunnen wij dan desgewenst, samen met u, nog kijken welke (maatwerk)oplossing voor u/uw bedrijf verder eventueel nog noodzakelijk is.

Formulier Bijzonder uitstel van betaling voor ondernemers