Dagelijks leven

Bereikbaarheid

Wagenborg passagiersdiensten verzorgt het vervoer van en naar Schiermonnikoog. Inwoners van Schiermonnikoog reizen met korting met de boot en de bus op het eiland.

Autoluw

Schiermonnikoog is een autoluw eiland. Eilander gasten komen hier dan ook niet met de auto. Inwoners mogen één auto meenemen naar het eiland, maar liever blijft deze aan de vaste wal in Lauwersoog. In Lauwersoog zijn voor inwoners garageboxen beschikbaar. Wij verzoeken u uw auto op het eiland zo min mogelijk te gebruiken. Er is busvervoer beschikbaar van en naar de boot.

Vervoer grote producten

Wilt u grote artikelen (laten) vervoeren naar Schiermonnikoog? Neem dan contact op met vervoerders die vaker op Schiermonnikoog komen (Ridder & de Vries / Visser transport).

De meeste webshops leveren hun artikelen ook gewoon op Schiermonnikoog. Doen zij dat niet, dan kunt u aanvullend vervoer regelen via bovenstaande bedrijven.

Boodschappen

Schiermonnikoog beschikt over één supermarkt (Spar Brunekreef) voor uw dagelijkse boodschappen. Er zijn ook andere levensmiddelenwinkels en natuurlijk (afhaal)restaurants.

Dierenarts

Eenmaal per maand houdt Dierenartsenpraktijk Dokkum praktijk op Schiermonnikoog. U kunt hen bellen voor een afspraak.

Elektrische laadpalen

Voor uw elektrische auto zijn meerdere laadpalen aanwezig. De garageboxen op Schiermonnikoog zijn (nog) niet voorzien van elektriciteit.