De gemeente Schiermonnikoog zoekt een

jeugd- en jongerenwerker

voor 18 uur per week

Je krijgt bij ons ruimte om op jouw manier je werkzaamheden in te vullen binnen een prettige werk- en leercultuur waar lol in het werk, behulpzaamheid en saamhorigheid de boventoon voert. Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten en van grote waarde zijn voor de jeugd op Schiermonnikoog? Dat zijn we op zoek naar jou!

Het team

De organisatie bestaat uit ongeveer 35 medewerkers die een goede dienstverlening aan onze inwoners en gemeentebestuur leveren. Daarnaast huren we via een aantal andere gemeenten deskundigheid in op bepaalde vakgebieden. Er zijn collega’s die deel uitmaken van de eilander gemeenschap en collega’s van de wal. De lijnen tussen inwoners, bestuur en medewerkers zijn kort. Onze ambitie is: zaken zo eenvoudig mogelijk oplossen en dichtbij de mensen staan. 

Als jeugd- en jongerenwerker ben je onderdeel van team Zorg en Welzijn. Dit zijn de coördinator, ouderenwerker en Wmo-consulent/mantelzorgondersteuner. Ook werk je samen met de beleidsmedewerker jeugd, de buurtsportcoördinator en het schoolmaatschappelijk werk. 

Jouw rol

De jeugd heeft de toekomst. De stem van jongeren vinden we waardevol. We werken aan een omgeving waarin jongeren gezond, veilig en kansrijk opgroeien. We zorgen dat geen enkele jongere tussen wal en schip valt. Het jongerenwerk heeft een signalerende en monitorende rol. Je biedt of verwijst door naar de juiste hulp en ondersteuning.

Je ontwikkelt, organiseert en voert activiteiten uit, samen met de jeugd en jongeren. Denk bijvoorbeeld aan uitwisselingen naar de wal. Ook verzamel je de wensen, behoeften, zorgen en ambities van de jongeren samen met de beleidsmedewerker jeugd en verwerk je dit tot advies aan het college en de gemeenteraad. Je ondersteunt bijvoorbeeld bij het opzetten van een jeugdraad. Samen met de buurtsportcoördinator werk je aan ouderbetrokkenheid bij activiteiten. Je onderhoudt contact met het onderwijs, de zorg en het veiligheidsdomein. Je trekt op met de jongerenwerkers van de andere Waddeneilanden en participeert in relevante overleggen. 

Je doelgroep is de eilander jeugd van 12 tot 30 jaar. Je staat ook in verbinding met eilander jongeren die aan de wal wonen, werken of studeren. Daarnaast heb je ook contact met de jongere doelgroep in samenwerking met de coördinator van Lytje Willem (recreatiewerk en kinderwerk). Het is voor deze functie geen vereiste om op het eiland te wonen. 

Wat vragen wij? 

Je maakt makkelijk contact met de jeugd. Je biedt een luisterend oor, bent betrouwbaar en je staat stevig in je schoenen. Je bent helder in je communicatie en je begrijpt de leefwereld van jongeren. In je sollicitatie horen we graag hoe je past bij onze organisatie en het eiland Schiermonnikoog.

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt een relevante opleiding en/of werkervaring
  • Je hebt een proactieve werkhouding en bent initiatiefrijk
  • Je bent flexibel en bereid zo nu en dan in de avonduren te werken
  • Je bent pragmatisch en makkelijk benaderbaar

Voldoe je niet aan alle gestelde eisen maar wel aan een deel? En herken je je wel in de gestelde eisen? Schroom dan niet om te reageren. Als wij denken dat jouw achtergrond, vaardigheden en motivatie passen bij de rol, organiseren we samen mogelijkheden voor opleiding en begeleiding om te groeien in deze functie. 

Wat bieden wij?

Een salaris van maximaal € 4.244,- bruto per maand bij 36 uur (max. schaal 8). Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vrij besteedbaar budget via IKB met uitruilmogelijkheden, opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden. Een interessante werkplek met een dienstverband voor een jaar en de intentie om tot een vast dienstverband te komen.

Geïnteresseerd?

We kijken uit naar jouw sollicitatie! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Wiebe Jansma (beleidsadviseur jeugd) via 0651310575 of via w.jansma@schiermonnikoog.nl. Je bent ook welkom voor een oriënterend gesprek onder het genot van een kopje koffie. 

Heb je belangstelling? Je kunt reageren tot 24 maart 2024 door je CV met motivatie te mailen naar solliciteren@schiermonnikoog.nl. De gesprekken staan gepland voor 2 april.

Bij indiensttreding wordt gevraagd een actuele VOG te overleggen. 

Delen mag altijd, graag zelfs! Geen acquisitie of aanbiedingen van bureaus.