Vacature beleidsmedewerker Sociaal Domein

de gemeente Schiermonnikoog zoekt een

beleidsmedewerker Sociaal Domein voor 30 uur per week
Wie zijn wij?

Schiermonnikoog is met ongeveer 950 inwoners de kleinste gemeente van Nederland. Het eiland kenmerkt zich door natuur, ruimte, rust en stilte. Het eiland drijft in economische zin op toerisme met 300.000 gasten per jaar. Een groot deel van ons eiland heeft de status van Nationaal Park. Wij willen een goed voorzieningenniveau voor onze inwoners en gasten. Een uitdaging voor onze kleine, zelfstandige gemeente.

De organisatie bestaat uit 27 medewerkers die een goede dienstverlening aan onze inwoners en gemeentebestuur leveren. De meeste collega’s maken deel uit van de eilander gemeenschap. De lijnen tussen inwoners, bestuur en medewerkers zijn kort. Onze ambitie is ingewikkelde zaken zo eenvoudig mogelijk oplossen en dicht bij de mensen te staan.

Wat houdt de functie in?

Als beleidsmedewerker Sociaal Domein heb je een zeer gevarieerd takenpakket en kun je voor een kleine gemeente als Schiermonnikoog veel bereiken. Je houdt je bezig met de beleidsontwikkeling en advisering met betrekking tot het brede sociaal domein, waaronder onder andere welzijn, Wmo, Participatiewet en volksgezondheid. Ook sport, subsidies en cultuur behoren tot je takenpakket.

Jij bent de spin in het web. De kern van jouw werk is verbinden, vertalen van beschikbare beleidsstukken naar de praktijk van Schiermonnikoog, aanspreekpunt zijn voor de netwerkpartners en de medewerkers Zorg en Welzijn en natuurlijk onze inwoners. Schakelen, overzicht houden en grote beleidsterreinen praktisch kunnen vertalen is jouw belangrijkste toegevoegde waarde.

Je bent de eerste adviseur van de portefeuillehouder. Daarnaast zorg je voor de bestuurlijke afstemming en de voorbereiding en uitvoering van de besluitvorming.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een collega die past bij de veelzijdigheid en het niveau van de baan. Je hebt een HBO werk- en denkniveau en relevante gemeentelijke werkervaring. Je kunt goed samenwerken en schakelen tussen verschillende belangen. Je hebt affiniteit met het beleidsdomein en kunt deze vertalen naar de eilander context. Je bent communicatief en sociaal vaardig. Je kunt denken en doen goed combineren. Je kunt goed overzicht houden, plannen en organiseren en bent gericht op samenwerken en resultaten.

Wat bieden wij?

Een salaris gebaseerd op maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10, bij 36 uur per week).

Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vrij besteedbaar budget via IKB met uitruilmogelijkheden, opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden. We starten met een jaarcontract, met zicht op een vaste aanstelling. Tijdens de inwerkperiode is het belangrijk om grotendeels op het eiland te zijn. Daarna is het ook mogelijk om thuiswerken te combineren met enkele dagen per week aanwezigheid op het eiland.

Geïnteresseerd?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ellen Arends (0519 535050).

Heb je belangstelling dan kun je digitaal solliciteren via solliciteren@schiermonnikoog.nl.

Bij indiensttreding wordt gevraagd een actuele VOG te overleggen.

Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet!