Vacature juridisch adviseur

de gemeente Schiermonnikoog zoekt een

juridisch adviseur

voor 36 uur per week

Wie zijn wij?

Schiermonnikoog is met ongeveer 950 inwoners de kleinste gemeente van Nederland. Schiermonnikoog drijft in economische zin op toerisme met 300.000 gasten per jaar. Een groot deel van ons eiland heeft de status van Nationaal Park. Wij willen een goed voorzieningenniveau voor onze inwoners en gasten. Een uitdaging voor onze kleine, zelfstandige gemeente.

De organisatie bestaat uit 27 medewerkers die een goede dienstverlening aan onze inwoners en gemeentebestuur leveren. De meeste collega’s maken deel uit van de eilander gemeenschap. Daarnaast hebben we met een aantal andere gemeenten dienstverleningsovereenkomsten voor de inhuur van deskundigheid. De lijnen tussen inwoners, bestuur en medewerkers zijn kort. Onze ambitie is ingewikkelde zaken zo eenvoudig mogelijk oplossen en dichtbij de mensen te staan.

Wat doet de juridisch adviseur

Binnen een kleine gemeente als Schiermonnikoog ben je breed inzetbaar. Je adviseert zelfstandig over het juridische beleid rond openbare orde en veiligheid en richt je daarbij op bijzondere wetgeving, crisisorganisatie en ondermijning. Je adviseert ook over algemeen bestuurlijk-juridische zaken, contractbeheer en de samenwerking met andere gemeenten, waaronder de Waddeneilanden. Ook vergunningverlening op basis van de APV, bijzondere wetgeving en evenementen hoort bij jouw takenpakket. Je werkt samen met de beleidsmedewerkers binnen het beleidsteam.   

Wie zoeken wij?

Heb jij als beleidsmedewerker juridische ervaring,  enkele jaren werkervaring in de openbare orde en veiligheid en affiniteit met juridisch bestuurlijke ondersteuning? Heb je minimaal HBO-niveau en op dit niveau juridisch inzicht? Kun je goed prioriteiten stellen, heb je een oplossings- en klantgerichte benadering en kun je goed luisteren, samenwerken, helder communiceren en sta je stevig in je schoenen? Dan zoeken wij jou! Laat in je sollicitatie zien hoe jij bij onze organisatie en op het eiland Schiermonnikoog past!

Wat bieden wij?

Een salaris van maximaal € 4.494,-bruto per maand (max. schaal 10, bij een fulltime dienstverband). Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vrij besteedbaar budget via IKB met uitruilmogelijkheden, opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden. Een interessante werkplek voor een jaar met de intentie om tot een vast dienstverband te komen.

Geïnteresseerd?

Heb je nog vragen? Neem dan tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (8.30 tot 12.00 uur) contact op met gemeentesecretaris René Thedinga (0519 535050).

Heb je belangstelling voor deze functie mail dan naar solliciteren via solliciteren@schiermonnikoog.nl

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

N.B. Geen acquisitie of aanbiedingen van bureaus.