Coronamaatregelen huwelijken en partnerschapsregistraties

De coronamaatregelen hebben ook invloed op huwelijken en partnerschapsregistraties. Onderstaande maatregelen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Wij volgen de instructies van de Rijksoverheid.

Huwelijksvoltrekkingen kunnen doorgaan als er maximaal 30 personen bij elkaar zijn en er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Overige  samenkomsten tot 20 mei zijn verboden. Huwelijken vormen hierop dus een uitzondering.

Wat betekent dit voor Schiermonnikoog?

Huwelijken en partnerschappen in ons gemeentehuis kunnen plaatsvinden tot maximaal 10 personen in onze raadzaal en tot maximaal 6 personen in de oude burgemeesterskamer. Dit aantal is inclusief trouwambtenaar. Zo kunnen we 1,5 meter afstand bewaren tot elkaar.
Helaas kunnen huwelijken en partnerschapsregistraties op dit moment niet plaatsvinden op een buitenlocatie. Wel is het mogelijk een huwelijk te sluiten in de Got Tjark. Deze locatie biedt voldoende ruimte voor het maximaal aantal toegestane personen, namelijk 30.

Bovenstaande maatregelen kunnen voor bruidsparen ingrijpende gevolgen hebben. Voor alle huwelijken en partnerschappen geldt dan ook dat wij soepel omgaan met het annuleren of verzetten naar een latere datum. Het verloop van het coronavirus en de maatregelen die daar bij horen zijn nu voor de wat langere termijn niet te voorspellen. Indien u vragen heeft, neemt u contact op via: burgerzaken@schiermonnikoog.nl

Top