In deze baan kun je – als een spin in het web – voor een kleine gemeente als Schiermonnikoog veel betekenen. En kun jij heel veel van je ambities kwijt.

Wij zijn op zoek naar iemand die van aanpakken houdt, snel kan schakelen, het overzicht bewaart en prioriteiten stelt. Je werkt zelfstandig, zoekt de samenwerking met directe collega’s en ook met mensen op het eiland en in je netwerk. Je staat stevig in je schoenen in een politiek-bestuurlijke omgeving. Wij vinden het belangrijk dat je staat voor je eigen professionele opvattingen en adviezen en tegelijkertijd meedenkt in oplossingen. Ervaring met de besluitvorming binnen een gemeentelijke organisatie is een voorwaarde.

De functie

Je bent beleidsmedewerker op de onderwerpen economische zaken, recreatie, toerisme, leefbaarheid en onderwijs. Ook de Streekagenda en de Waddensamenwerking horen bij je takenpakket.

Actuele thema’s zijn de strandvisie, de doorontwikkeling van de eilander economie, de realisatie van een nieuw Leer- en Ontwikkelcentrum (LOC) en de actieve deelname aan één van de werkgroepen van het Programma Waddeneilanden, waarvoor een Regiodeal is aangevraagd. Intern coördineer je de gemeentelijke inbreng in dit programma.

Je bent coördinator van het sociaal- en welzijnsdomein. Dat betekent dat je functioneel leiding geeft aan de beleidsmedewerker sociaal domein en aan het zorgkantoor (ouderenwerk, jeugd- en jongerenwerk, WMO-consulent). Je stelt samen met hen de prioriteiten en je bewaakt de voortgang. Tezamen met de coördinator van het fysieke domein en de gemeentesecretaris ben je het aanspreekpunt voor het college over het college uitvoeringsprogramma en de begroting.

Je bent lid van het MT en sparring-partner voor de gemeentesecretaris. Als loco-gemeentesecretaris vervang je de gemeentesecretaris bij zijn afwezigheid. Daarnaast deel je een aantal taken en ga je – in gezamenlijk overleg – een paar daarvan overnemen. 

Tot slot ben je – evenals enkele andere collega’s – Officier van Dienst bevolkingszorg en vervul je van daaruit een rol in de vanuit de veiligheidsregio georganiseerde bevolkingszorg en crisismanagement.

Wat vragen wij?
  • HBO/universitair opleidingsniveau
  • Een generalist met ervaring in beleidscoördinatie
  • Relevante werkervaring binnen een gemeentelijke overheid
Wat bieden wij?

Een salaris van maximaal € 5.763,-bruto per maand (max. schaal 11A, bij een fulltime dienstverband). Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vrij besteedbaar budget via IKB met uitruilmogelijkheden, opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden.

Een interessante werkplek voor een jaar met de intentie om tot een vast dienstverband te komen.

Voor deze functie is het gewenst om grotendeels op het eiland te zijn. Na de inwerkperiode is het ook mogelijk te combineren met thuiswerken, het zogenaamde hybride werken. Wil jij je vestigen op het eiland, dan is dat een pré.

https://www.schiermonnikoog.nl/werken-bij-de-gemeente

Procedure

BAN PersoneelsDiensten ondersteunt de gemeente Schiermonnikoog bij de Werving & Selectie van de nieuwe Coördinerend beleidsmedewerker / loco-secretaris.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Solange Bos- de Cuba, via 06 – 108 74 460 of Yvonne Schouten via 06 – 108 749 13. Solliciteren? Stuur dan je CV met motivatie voor 24 februari naar s.bos@banpd.nl