Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op dinsdag 9 mei en woensdag 10 mei een bezoek aan de Waddeneilanden. Het streekbezoek staat in het teken van de leefbaarheid op de Waddeneilanden.

Op woensdag 10 mei brengen de Koning en Koningin een bezoek aan Schiermonnikoog. Rond 13.50 uur komen zij aan op Schiermonnikoog bij de helihaven. 

Na aankomst vertrekt het Koningspaar naar Maatschap Van der Bijl-Holwerda waar zij in gesprek gaan met de zeven boeren van Schiermonnikoog. De volgende stop is de ambulancepost waar ze spreken met de zorgverleners op het eiland. Bij het klooster ontmoet het Koninklijk Paar de Monniken. Tot slot brengen zij een bezoek aan supermarkt Brunekreef. 

Wilt u een glimp opvangen van het Koninklijk Paar, dan verzoeken wij u vriendelijk om op de fiets of lopend naar het centrum van het dorp te komen. Het Koninklijk Paar wandelt rond 15.30 uur over de Nieuwestreek naar de supermarkt. Er is ruimte voor de pers ingericht voor Hotel Bernstorff, tegenover Spar Brunekreef. U wordt verzocht dit persvak vrij te houden. 

Rond 16.30 uur verlaten de Koning en Koningin het eiland weer.

Bekijk het liveverslag van het bezoek op: Live: streekbezoek koninklijk paar aan de Waddeneilanden - Provincie Noord-Holland

en op: Streekbezoek Koninklijk Paar aan de Waddeneilanden | Fryslan