Bereikbaarheid

Wagenborg passagiersdiensten(externe link) verzorgt het vervoer van en naar Schiermonnikoog. Inwoners krijgen korting op vertoon van een bootpas. Voor het aanvragen van een bootpas heeft u een uittreksel BRP van de gemeente nodig.

Autoluw

Schiermonnikoog is een autoluw eiland. Eilander gasten komen hier dan ook niet met de auto. Inwoners mogen één auto meenemen naar het eiland, maar liever blijft deze aan de vaste wal in Lauwersoog. In Lauwersoog zijn voor inwoners garageboxen beschikbaar. Wij verzoeken u uw auto op het eiland zo min mogelijk te gebruiken. Er is busvervoer beschikbaar van en naar de boot.

Vervoer grote producten

Wilt u grote artikelen (laten) vervoeren naar Schiermonnikoog? Neem dan contact op met transportbedrijf Ridder & de Vries(externe link).

De meeste webshops leveren hun artikelen ook gewoon op Schiermonnikoog. Doen zij dat niet, dan kunt u aanvullend vervoer regelen via bovenstaande bedrijven.

Boodschappen

Schiermonnikoog beschikt over één supermarkt voor uw dagelijkse boodschappen. Er zijn ook andere levensmiddelenwinkels en natuurlijk (afhaal)restaurants.

Dierenarts

Eenmaal per maand houdt Dierenartsenpraktijk Dokkum(externe link) praktijk op Schiermonnikoog. U kunt hen bellen voor een afspraak.

Elektrische laadpalen

Voor uw elektrische auto zijn meerdere laadpalen aanwezig. De garageboxen op Schiermonnikoog zijn (nog) niet voorzien van elektriciteit.