We vragen inwoners om mee te denken over de toekomstige locaties van laadpalen, elektrische deelauto’s en emissievrije zones. U kunt hierover een vragenlijst invullen. Ook kunt u mee op laadpaalsafari. Met uw inbreng schrijven we daarna een laadvisie en plaatsingsbeleid voor laadinfrastructuur. 

Direct naar de vragenlijst

Laadpaalsafari

Op woensdag 4 oktober kunt u met wethouder Zonneveld mee op laadpaalsafari. Samen fietst u langs de plekken waar in de loop der tijd een laadpaal voor elektrische auto’s willen plaatsen. Tijdens de safari kunt u opmerkingen en suggesties met de wethouder delen, want de locaties voor de toekomstige laadpalen liggen nog niet vast.  
De fietstocht start om 14.00 uur op de parkeerplaats achter het gemeentehuis. De fietstocht duurt ruim een uur.

Laadpalensafari

  • Woensdag 4 oktober
  • Tijd 14.00 uur
  • Locatie: Parkeerplaats achter het gemeentehuis (Burgemeester van der Wormstraat)
  • Neem uw fiets mee. 

Voorbereiding op meer elektrische auto's

Er komen steeds meer elektrische auto’s. Vanaf 2035 mogen er geen auto’s met verbrandingsmotoren meer gemaakt worden. Om tijdig voldoende laadpalen beschikbaar te hebben, wil het gemeentebestuur nu alvast vastleggen waar we de laadpalen in de openbare ruimte kunnen plaatsen. 

Om het duurzame en autoluwe karakter van het eiland te versterken gaat de gemeente volgend jaar onderzoeken wat er nodig is voor het instellen van een emissievrije zone op het eiland voor bestel- en vrachtvoertuigen. Dit is een gebied waar auto's geen schadelijke stoffen mogen uitstoten. Zo maken we een nog schoner eiland.
Daarnaast wil de gemeente op één parkeerplaats aan de Burgemeester van den Wormstraat een elektrische deelauto plaatsen voor vervoer op het eiland. Denk hierbij aan ritjes om afval naar de milieustraat te brengen, om ergens (grote) spullen op te halen of te verhuizen. 

Over al deze onderwerpen kunt u vragen beantwoorden. Het invullen kost u ongeveer 10-12 minuten. U kunt de vragenlijst invullen tot 20 oktober 2023.

Naar de vragenlijst

    Laatste nieuws van gemeente Schiermonnikoog