Klik op onderstaande zorgaanbieders voor meer informatie.

Huisarts en apotheek(externe link)
Tandarts(externe link)
Fysiotherapeut(externe link)

Zwanger op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog is geen verloskundigenpraktijk. U kiest zelf een verloskundige aan de vaste wal die u begeleidt tijdens uw zwangerschap. Indien gewenst, en altijd in overleg met de verloskundige, kan de huisarts op Schiermonnikoog een aantal periodieke controles overnemen. U kunt natuurlijk ook bij de huisarts terecht voor medische vragen of complicaties. Voor de bevalling gaat u naar de vaste wal.

De fysiotherapeut verzorgt desgewenst zwangerschapsgymnastiek.
Is uw kind eenmaal geboren dan is er elke maand de mogelijkheid om naar het consultatiebureau(externe link) op het eiland te gaan. U ontvangt hiervoor automatisch een uitnodiging.

Verzorgingshuis en Thuiszorg

Op Schiermonnikoog is geen verzorgingshuis aanwezig. Thuiszorg(externe link) biedt hulp aan huis. Verschillende zorgzaken regelt u via team zorg & welzijn van de gemeente. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is de Sionsberg in Dokkum.

Activiteiten voor ouderen

Zorg & welzijn van de gemeente Schiermonnikoog verzorgt activiteiten voor ouderen, zoals koffieochtenden en spelletjesmiddagen. Activiteiten staan aangekondigd in de gemeentelijke nieuwsbrief.