Wat is het?

Kinderen en tieners uit gezinnen met weinig geld kunnen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur sporten of aan kunst en cultuur doen. De gemeente Schiermonnikoog en het jeugdfonds werken samen om te zorgen dat alle kinderen mee kunnen doen.

Sporten of bezig zijn met een creatieve hobby als schilderen, theater of beeldende kunst heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. In de gemeente Schiermonnikoog leven diverse huishoudens van een laag inkomen. Om kinderen in deze huishoudens te ondersteunen bestaat het jeugdfonds sport en cultuur. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen moet sport of culturele activiteiten. Door samen te werken met het jeugdfonds dragen we actief bij aan een gezond en gelukkig leven van de jongere inwoners van onze gemeente.

Direct regelen

Regelen gaat via het jeugdfonds. Klik op de knop en vul het formulier in.

Kies een club(externe link)

Hulp nodig?

U kunt ook hulp vragen om een aanvraag te doen. Bijvoorbeeld aan de juf of meester, de buurtsportcoach of iemand van zorg & welzijn

Contact en openingstijden van de gemeente

Over het jeugdfonds

Het jeugdfonds sport & cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals bijvoorbeeld voetbalkleding.

Extra informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het jeugdfonds bij u in de buurt. Zij kunnen u  helpen. Contactgegevens vindt u hier:  Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Heeft u iets anders nodig? Zoals schoolspullen of een verjaardagsbox? 

Kijk dan op de website van Sam& voor alle kinderen Sam& voor alle kinderen