De gemeente Schiermonnikoog krijgt een bijdrage van het Rijk om de wijk Nieuw Dokkum aardgasvrij te maken. Wij zijn blij en trots dat onze aanvraag is gehonoreerd.

De gemeente Schiermonnikoog krijgt een bijdrage van het Rijk om de wijk Nieuw Dokkum aardgasvrij te maken. Dat maakte de minister voor Volkshuisvesting, Hugo de Jonge, donderdag officieel bekend. Schiermonnikoog krijgt voor deze Proeftuin Aardgasvrije Wijken een bijdrage van bijna € 2,3 miljoen om, samen met bewoners, de wijk Nieuw Dokkum aardgasvrij te maken en te verduurzamen. Wij zijn blij en trots dat onze aanvraag is gehonoreerd.

Met dit bedrag krijgt de gemeente een stevige steun in de rug om samen met de bewoners van Nieuw Dokkum, een start te maken met het aardgasvrij maken van de wijk.

De komende tijd gaan we benutten om ons voor te bereiden. Hierin zullen we alle bewoners van Schiermonnikoog ook uitgebreid meenemen via de nieuwsbrief, website en social media. Met de bewoners van de wijk Nieuw Dokkum nemen we binnenkort rechtstreeks contact op.

Het aardgasvrij maken van de wijk zal haalbaar en betaalbaar zijn voor alle bewoners van de wijk, zowel voor de koopwoningeigenaren als voor de huurders. We gaan zorgen voor een goede begeleiding en hebben aandacht voor de persoonlijke situatie van mensen. Ook nodigen we bewoners van harte uit om mee te praten over de mogelijkheden.

Het aardgasvrij maken van de wijk Nieuw Dokkum zal een aantal stappen doorlopen. De eerste stap is het goed isoleren van de woningen. Daarna volgt stap twee: de huizen verwarmen zonder aardgas. De gemeente wil voor de hele wijk een gezamenlijk warmtesysteem aanleggen met een warmtepomp die in de nieuwbouw van de basisschool kan komen.

We kijken er naar uit om samen met onze bewoners, WoonFriesland, Liander en anderen te werken aan een aardgasvrij Schiermonnikoog.

Wilt u meer informatie over het project, de planning en de stappen die we willen nemen? Kijk dan op onze pagina Proeftuin Aardgasvrije Wijk.

Laatste nieuws over duurzaam Schiermonnikoog