In 2029 lopen de huidige concessies voor de het personenvervoer en de Friese Waddeneilanden af. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is daarom begonnen met de voorbereidingen voor concessies die ingaan vanaf 2029. Eilanders worden van harte uitgenodigd mee te denken en aan te geven wat u belangrijk vindt bij de nieuwe concessies.

Bijeenkomsten (ook digitaal)

Op 25 en 26 maart zijn er bijeenkomsten in Dokkum en Harlingen waarbij u zowel fysiek als digitaal kunt aansluiten. Wilt u aansluiten? Meldt u zich dan aan via de volgende LINK(externe link).

13 april bijeenkomst op Schiermonnikoog

Ook op Schiermonnikoog wordt een bijeenkomst georganiseerd. Op zaterdag 13 april zijn medewerkers van het ministerie tussen 12:00 en 14:00 uur aanwezig in de bibliotheek (Torenstreek 18a) om u persoonlijk te woord te staan en uw vragen te beantwoorden. U hoeft zich hier niet voor aan te melden. Ook is er een vrijwilliger van de bibliotheek aanwezig die u kan helpen om uw reactie digitaal in te voeren via de website Platform Participatie(externe link).

Blijf op de hoogte

Als u op de hoogte wilt worden gehouden over de voortgang en het verdere proces dat leidt tot de concessieverlening, dan kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief via deze LINK.

Reageren

U kunt tot 29 april 2024 reageren op de concept Nota van Uitgangspunten via www.platformparticipatie.nl/friesewaddenveren(externe link).