Trouwlocaties

Schiermonnikoog is een prachtige plek om te trouwen. Hieronder vindt u een aantal veelgebruikte locaties op een rij. Wilt u trouwen op een andere locatie? Overleg dat dan met de gemeente én met (eventuele) exploitant van de locatie.

Gemeentehuis Schiermonnikoog

Oude gemeentehuis Schiermonnikoog

In het Witte Huis (het oude gemeentehuis) bevindt zich de moderne en sfeervolle Raadzaal met uitzicht over de Willemshof. De Raadzaal biedt ruimte aan 60 personen.
Komt u met een klein gezelschap dan kunt u, voor een meer intieme sfeer, ook kiezen voor de voormalige burgemeesterskamer. Deze biedt ruimte aan 13 personen.

Meer weten over deze locatie?
Gemeente Schiermonnikoog
Telefoon: 0519-535050
E-mail: postbus20@schiermonnikoog.nl

Got Tjark

Got TjarkBinnenkant Got Tjark

De ‘Got Tjark', Schiermonnikoogs voor Grote Kerk, bevindt zich in het centrum van het dorp. Deze mooie historische kerk dateert uit 1866 en biedt ruimte aan 180 personen.

Meer weten over deze locatie?

Kerkgebouw Got Tjark
Mevrouw G. van de Lageweg,
Telefoon: 0519-531119
Website: www.kerkschiermonnikoog.nl

Sint Egbert Kapel

Sint Egbert kapel

Het meest noordelijke kerkje van Nederland is de Sint Egbert kapel op Schiermonnikoog. Gelegen aan de Badweg, een baken van rust en bezinning. De kapel biedt ruimte aan maximaal 100 personen.

Meer weten over deze locatie?

Sint Egbert Kapel binnekant

Sint Egbert Kapel
Mevrouw M. Thijsseling, secretaris
Telefoon: 06 10858138
Website: www.sintegbertkapel.nl

Waddenhaven

Waddenhaven Trouwen

Stelt u zich voor om met uw boot naar het eiland te varen, aan te leggen in de kleine haven van Schiermonnikoog en elkaar het ja-woord te geven met rondom het weidse panorama van het Wad.

Meer weten over deze locatie?
Havenpaviljoen Wad Anderz
Telefoon: (0519) 700205
Website: www.wadanderz.nl

Buiten trouwen

buiten trouwen strand

Trouwen op het strand kan op je blote voeten, onder een stralende zon bij een bruisende zee. En denk ook eens aan trouwen in je warme wollen trui, onder schitterende wolkenpartijen met de wind door je haren bij een woeste branding.

buiten trouwen zee


Maar u kunt ook op andere gewenste locaties buiten trouwen. U kiest zelf een locatie en de inrichting daarvan. Schiermonnikoog is een eiland van rust en heeft een unieke natuur. Het grootste deel van het eiland is Nationaal Park en beschermd gebied. Voor iedere locatie geldt dat deze waarden niet worden aangetast. U kunt via een formulier aangeven waar u wilt trouwen.

Locatie naar keuze


Naast onze vaste trouwlocaties is het mogelijk op een locatie naar keuze te trouwen. Denk bijvoorbeeld aan een strandpaviljoen, vakantiehuis, hotel, restaurant of kampeerboerderij.

De locatie reserveert u bij de exploitant. Met de exploitant bespreekt u de mogelijkheden  en de kosten die hieraan verbonden zijn. Om uw huwelijk op een locatie naar keuze te laten voltrekken dient u een verzoek in bij de gemeente waarna het gemeentebestuur de locatie formeel aanwijst als ‘bijzonder huis der gemeente’.

Neem hiervoor contact op met de gemeente.