Ontheffing rijverbod inwoner van Schiermonnikoog

Wat is het?

Het meebrengen van een auto, motor, brommer of snorfiets naar Schiermonnikoog is niet toegestaan. Als bewoner van Schiermonnikoog kunt u voor één motorvoertuig per adres een ontheffing van het rijverbod aanvragen.

Hoe werkt het?

Klik op het formulier onder 'direct regelen', vul het formulier in en stuur dit naar de gemeente Schiermonnikoog. Bij uw aanvraag kunt u aangeven of u ook een strandontheffing wilt voor het voertuig.

Wat u moet weten

Wij verzoeken u de aanvraag zorgvuldig en zo volledig mogelijk in te vullen voordat u de ontheffing definitief aanvraagt. Na verzending van een aanvraag kunnen er geen wijzigingen meer worden aangebracht. De aanvraag is dan definitief.

Hoe werkt het?

Voor het aanvragen van een ontheffing voor inwoners van Schiermonnikoog gelden de volgende voorwaarden:

  • U woont op Schiermonnikoog en staat ingeschreven bij de gemeente Schiermonnikoog
  • Geldig voor onbepaalde tijd
  • Kentekengebonden
  • Beschikbaar voor één motorvoertuig per adres (met uitzondering van eilander bedrijfsvoertuigen)

U kunt bij uw aanvraag aangeven of u ook een ontheffing voor rijden op het strand wilt rijden. Klik hier voor meer informatie over strandrijden.

Parkeerverbod

Binnen de bebouwde kom geldt een parkeerverbod.

Wat kost het?

De kosten voor het in behandeling nemen van een aanvraag van een ontheffing bedragen:

  • Eilander ontheffing: €33,75 (2024)

Naast de gemeentelijke kosten (leges) voor een ontheffing betaalt u ook voor het meenemen van uw voertuig op de veerboot. De prijzen vindt u op www.wpd.nl.

Hoe lang duurt het?

De ontheffing dient u uiterlijk 3 werkdagen voorafgaand aan de dag waarvoor de ontheffing moet gelden aan te vragen. Afwijking van de indieningstermijn wordt slechts in zeer uitzonderlijke gevallen toegestaan.