Vacatures

Schiermonnikoog is met ongeveer 950 inwoners de kleinste gemeente van Nederland. Schiermonnikoog drijft in economische zin grotendeels op toerisme met 300.000 gasten per jaar. Een groot deel van ons eiland heeft de status van Nationaal Park. Wij willen een goed voorzieningenniveau voor onze inwoners en gasten. Een uitdaging voor onze kleine, zelfstandige gemeente.

De organisatie bestaat uit 35 medewerkers die een goede dienstverlening aan onze inwoners en gemeentebestuur leveren. De meeste collega’s maken deel uit van de eilander gemeenschap. Daarnaast hebben we met een aantal andere gemeenten dienstverleningsovereenkomsten voor de inhuur van deskundigheid. Met de andere Waddeneilanden werken we intensief samen in een Gemeenschappelijke Regeling. De lijnen tussen inwoners, bestuur en medewerkers zijn kort. Onze ambitie is om ingewikkelde zaken zo eenvoudig mogelijk op te lossen en dichtbij de mensen te staan.

Werken bij de gemeente Schiermonnikoog

Als je bij ons werkt, dan ben je vanuit je eigen aandachtsgebied breed inzetbaar. Je adviseert inwoners, ondernemers en organisaties en werkt nauw samen met collega’s en in samenwerkingsverbanden. Verder kijken dan je eigen takenpakket, met elkaar een klus klaren of iets van een ander werkveld overnemen is bij ons vanzelfsprekend. 

Openstaande vacatures

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures: