Voorbereiding huwelijksdag

Voorbereiding huwelijksdag Ja, wij willen trouwen op Schiermonnikoog!

Ja, wij willen trouwen op Schiermonnikoog!
Wilt u trouwen op het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland? Dat

kan! Hier kunt u een onvergetelijke huwelijksdag beleven op een van de breedste stranden  van Europa. Daarnaast dragen ook de andere sfeervolle trouwlocaties bij aan een unieke, intieme sfeer met volop gelegenheid om de ongerepte schoonheid en rust van het eiland te beleven.

Voordat u gaat trouwen moet u een aantal formele zaken regelen. De gemeente Schiermonnikoog is u hierbij graag van dienst. Via onze website geven wij u zoveel mogelijk informatie om u voor te bereiden op uw huwelijk. Mocht u desondanks nog vragen hebben of het een en ander willen afstemmen, neem dan gerust contact op met de gemeente Schiermonnikoog via telefoonnummer (0519) 535050 of postbus20@schiermonnikoog.nl.

Waar ‘huwelijk’ staat, kunt u ook ‘partnerschapsregistratie’ lezen.

Locatie en datum reserveren
Bent u eruit en wilt u trouwen op Schiermonnikoog? Neem dan contact op met de gemeente om een datum en locatie te reserveren. U kunt bij ons in het gemeentehuis trouwen, maar er zijn ook andere bijzondere trouwlocaties op het eiland. Wilt u trouwen op een bijzonder locatie, een zaal afhuren of slaapplaatsen reserveren voor uw gasten? Neem dan eerst contact op met de exploitant van de locatie en geef daarna de datum en locatie van het huwelijk door aan de gemeente. Vervolgens kunt u uw voorgenomen huwelijk bij ons melden via een formulier.

Trouwen is mogelijk van maandag tot en met zondag tussen 09.00 en 21.00 uur. De kosten hangen af van de locatie en de dag die u kiest. Bekijk hier de tarieven voor trouwen op Schiermonnikoog.

Wilt u trouwen in het gemeentehuis? Dan kunt u uw huwelijksdatum reserveren bij de gemeente Schiermonnikoog
Wilt u trouwen op een andere locatie? Dan reserveert u eerst rechtstreeks met de exploitant. Nadat u bij de exploitant een huwelijksdatum en tijd heeft gereserveerd, reserveert u de datum ook bij de gemeente Schiermonnikoog. Neem hiervoor contact met ons op.
Wilt u buiten trouwen? Ook dat is mogelijk. U kiest zelf de locatie en de inrichting daarvan.Schiermonnikoog is een eiland van rust en heeft een unieke natuur. Het grootste deel van het eiland is Nationaal Park en beschermd gebied. Voor iedere locatie geldt dat deze waarden niet worden aangetast. U kunt via een formulier aangeven waar u wilt trouwen in de open lucht.


Trouwambtenaar kiezen
De gemeente heeft twee trouwambtenaren die huwelijken voltrekken. Bij de reservering van uw huwelijk kunt u aangeven welke trouwambtenaar uw voorkeur heeft. In het persoonlijk contact met de trouwambtenaar bent u ruim in de gelegenheid uw wensen en ideeën kenbaar te maken.

Huwelijk melden (voorheen ondertrouw of huwelijksaangifte)
Met het meldingsformulier voorgenomen huwelijk bevestigt u uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dit doet u bij de gemeente waar u gaat trouwen. U vindt hier meer informatie over de melding voorgenomen huwelijk.

Overige huwelijksvoorbereidingen
Als u bovenstaande zaken heeft geregeld kunt u aan de slag met de verdere huwelijksvoorbereidingen op het eiland. Wij wensen u hierbij veel succes en plezier!

Bruidspaar op strand