Voorbereiding huwelijksdag

Voorbereiding huwelijksdag Ja, wij willen trouwen op Schiermonnikoog!

Ja, wij willen trouwen op Schiermonnikoog!

Wilt u trouwen op het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland? Dat kan! Hier kunt u een onvergetelijke huwelijksdag beleven op een van de breedste stranden van Europa. Daarnaast dragen ook de andere sfeervolle trouwlocaties bij aan een unieke, intieme sfeer met volop gelegenheid om de ongerepte schoonheid en rust van het eiland te beleven.

Voordat u gaat trouwen moet u een aantal formele zaken regelen. De gemeente Schiermonnikoog is u hierbij graag van dienst. Via onze website geven wij u zoveel mogelijk informatie om u voor te bereiden op uw huwelijk. Mocht u desondanks nog vragen hebben of het een en ander willen afstemmen, neem dan gerust contact op met de gemeente Schiermonnikoog via telefoonnummer (0519) 535050 of postbus20@schiermonnikoog.nl.

Waar ‘huwelijk’ staat, kunt u ook ‘partnerschapsregistratie’ lezen.

Locatie en datum reserveren

Neem voor het reserveren van een huwelijksdatum en trouwlocatie contact op met de gemeente en de exploitant van de huwelijkslocatie.

Wilt u trouwen in het gemeentehuis? Dan kunt u uw huwelijksdatum reserveren bij de gemeente Schiermonnikoog.

Wilt u trouwen op een van de andere bijzondere trouwlocaties op het eiland? Wilt u een zaal afhuren of slaapplaatsen reserveren voor uw gasten? Neem dan eerst contact op met de exploitant van de locatie en geef daarna de datum en locatie van het huwelijk door aan de gemeente.

Ook buiten trouwen is mogelijk. U kiest zelf de locatie en de inrichting daarvan. Schiermonnikoog is een eiland van rust en heeft een unieke natuur. Het grootste deel van het eiland is Nationaal Park en beschermd gebied. Voor iedere locatie geldt dat deze waarden niet worden aangetast. U kunt via een formulier aangeven waar u wilt trouwen in de open lucht.

Trouwen is mogelijk van maandag tot en met zondag tussen 09.00 en 21.00 uur. De kosten hangen af van de locatie en de dag die u kiest. Bekijk hier de tarieven voor trouwen op Schiermonnikoog.

Trouwambtenaar kiezen

De gemeente heeft twee trouwambtenaren die huwelijken voltrekken. Bij de reservering van uw huwelijk kunt u aangeven welke trouwambtenaar uw voorkeur heeft. In het persoonlijk contact met de trouwambtenaar bent u ruim in de gelegenheid uw wensen en ideeën kenbaar te maken.

Huwelijk melden (voorheen ondertrouw of huwelijksaangifte)

Met het meldingsformulier voorgenomen huwelijk bevestigt u uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dit doet u bij de gemeente waar u gaat trouwen. U vindt hier meer informatie over de melding voorgenomen huwelijk.

Overige huwelijksvoorbereidingen

Als u bovenstaande zaken heeft geregeld kunt u aan de slag met de verdere huwelijksvoorbereidingen op het eiland. Wij wensen u hierbij veel succes en plezier!

Bruidspaar op strand